Vocaal Ensemble Leeuwarden
Vocaal Ensemble Leeuwarden - dirigent
David van Roijen

Dirigent: David van Roijen

Sinds de komst van David van Roijen in 2007 waait er een frisse wind door het Vocaal Ensemble Leeuwarden. De samenwerking tussen koor en dirigent startte met twee concerten op 5 en 6 april 2008, waarbij o.a. Bach’s motet ‘Jesu meine Freude’ op het programma stond. Met jeugdig elan heeft David het koor door dit indrukwekkende maar lastige stuk geleid. Het concert is bekroond met een mooie recensie in het Friesch Dagblad. Andere succesvolle concerten volgden.

David van Roijen studeerde Koordirectie bij Louis Buskens aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. In mei 2008 studeerde hij af met een programma getiteld Moeder en Zoon. Hierbij stonden onder andere het Stabat Mater van Pergolesi en muziek van Pärt, Gabrieli en Villette op het programma.

Daarnaast is David dirigent van het Fries Jongeren Koor en Vocaal Ensemble A Capelli. Hij werkt regelmatig samen met het vrouwensemble Focaliber, met Sietze de Vries en de organist Mattijs de Vreugd. In de zomer van 2008 had David de muzikale leiding van de theatervoorstelling Twee Oude Vrouwtjes.

Als gastdirigent heeft hij tenslotte ervaring opgedaan bij Toonkunstkoor Concordia en diverse andere koren in Noord-Nederland. Bij een masterclass van de beroemde Zweedse koordirigent Fred Sjöberg dirigeerde hij Vocaal Ensemble Cantatrix in een werk van Eric Whitacre.