Dirigent

David van Roijen

studeerde Koordirectie bij Louis Buskens aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Na zijn afstuderen in 2008 volgde hij masterclasses bij onder meer Fred Sjöberg, Joop Schets, Jan Stulen, Geert-Jan van Beijeren, Hans Leenders en Arnaud Oosterbaan. Ook werd hij gecoacht door Hoite Pruiksma.
David ontdekte zijn liefde voor koormuziek als zanger bij studentenkoor Gica. Inmiddels is hij al jaren dirigent van dit koor en voerde hij met hen diverse thematische programma’s en grotere werken uit.
Nog voor zijn afstuderen ging David aan de slag bij het Vocaal Ensemble Leeuwarden. Ondertussen heeft het koor onder zijn leiding diverse aansprekende projecten uitgevoerd, waaronder Ein deutsches Requiem van Brahms, de Coronation Anthems van Händel en delen uit de Hohe Messe van J.S. Bach.
In juni 2023 voerde het Vocaal Ensemble Leeuwarden samen met Vocaal Ensemble A Capelli, waarvan David naast de oprichter ook de dirigent is, het Requiem van Maurice Duruflé uit in de versie voor klein orkest, koor en solisten. Op zijn gebruikelijke enthousiaste wijze wist David beide koren de noten tot klank te laten brengen.
Sinds 2023 is David tevens dirigent van symfonieorkest Scaramouche. Daarnaast organiseert hij diverse zangprojecten in Noord-Nederland. Ook schrijft David eigen muziek: in mei 2023 bracht hij in eigen beheer het album Incremental/Exponential uit. Deze muziek is te beluisteren op Spotify.
David geeft naast dit alles muziekles op twee basisscholen in Appingedam en Delfzijl, waarbij hij in Appingedam ook de plusklas onder zijn hoede heeft.